Újra elérhetetlenné vált az szja-bevallás honlapja

2023.05.23. 10:54
Több olvasónk is jelezte, hogy nem lehet beadni az eSZJA rendszerében az adó 1+1 százalékára vonatkozó nyilatkozatot, még azután sem, hogy meghosszabbították a személyi jövedelemadó bevallásának határidejét.

Mint korábban megírtuk, hétfőn, május 22-én éjfélkor járt volna le a személyi jövedelemadó bevallási határideje, ám az esti órákra elérhetetlenné vált az Ügyfélkapu oldala. A technikai probléma miatt a NAV nem sokkal később közölte: meghosszabbítják a határidőt, így május 23-ig benyújtható az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezés.

A vámhivatal hétfői közleményében azt írták, hogy 2023. május 23-án éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek az eSZJA rendszerében. Hozzátették, hogy ezzel biztosítják, hogy mindenki hozzáférjen a számára készült bevallási tervezethez, és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot.

Ezzel ellentétben olvasóink most arról számoltak be, hogy nem tudnak nyilatkozni az adó 1+1 százalékáról, és egy hibaüzenetet kapnak, miszerint a rendelkező nyilatkozatot 2023. május 22. után nem lehet kitölteni.

Azóta már az eszja.nav.gov.hu újra elérhetetlenné vált. A honlapot megnyitva azt az üzenetet kapjuk, hogy az e-SZJA portál jelenleg karbantartás miatt nem elérhető.

A szerkesztőségünkhöz érkező beszámolók szerint a hibaüzenettel a Beadás gombra kattintva szembesültek, majd kilépéskor a képen látható figyelmeztetést kapták.