Drasztikus lépésre szánta rá magát a Mars csoki gyártója

2023.05.29. 20:18
Új külsőt kapnak a Mars csokik, a jövőben műanyag helyett környezetbarátabb papírcsomagolásba bújtatják őket – adta hírül a Sky News.

A csokoládé gyártója azt mondta, hogy a brit Tesco áruházakban kapható új csomagolással a „fenntarthatóbb jövő” alapjait szeretnék letenni.

A Mars csokikat előállító vállalat elmondta, az a célja, hogy minden csomagolása „újrahasznosítható, újrafelhasználható vagy komposztálható” legyen.

Richard Sutherland-Moore, a Mars Wrigley UK csomagolási szakértője arról tájékoztatott, hogy a cég különböző csomagolási ötleteket vizsgál az összes édességéhez.

Hatalmas beruházást hajtanak végre

A Mars szelet esetében a kihívás szerinte az volt, hogy megfelelő védelmet biztosítsanak, „miközben garantálják a termék élelmiszer-biztonságát, minőségét és sértetlenségét az élelmiszer-pazarlás megelőzése érdekében”.

A vállalat közölte: több száz millió fontot fektet be annak érdekében, hogy a műanyag-felhasználást harmadával csökkentse – írja a Sky News.

Adam Grant, a Mars Wrigley UK általános igazgatója szerint a Mars csomagolóanyagának kipróbálása „nagy lépés volt annak megismerésére, hogy a papíralapú csomagolás hogyan működik a mindennapi életben”.

A Mars csoki gyártója nagy lépést tett a karbonsemlegesség irányába, amit elmondása szerint szén-dioxid-kreditek és kibocsátáscsökkentés révén ért el.

A Tesco azt mondta, hogy „örömmel” működik együtt a Marssal az új csomagolásban.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.