Hivatalos: hazajön a Pepsi, jövőre szentkirályi vízből készítik a világhírű üdítőt

2023.06.04. 18:00
Jövőre Magyarországra költözik a Pepsi, vagyis az üdítők palackozása Szentkirályra kerül át – erősítette meg Balogh Levente. A Szentkirályi elnöke azt is elmondta, hogy éppen ezért megvásárolták a világ egyik legmodernebb palackozó gépsorát.

A magyar piac számára jelenleg Ausztriában, Csehországban és Romániában zajlik a Pepsi üdítőitalok palackozása, azonban már nem sokáig, ugyanis a Szentkirályi elnöke, Balogh Levente a Világgazdaságnak megerősítette, hogy a Pepsi 2024-től Szentkirályra költözik.

A lap emlékeztet, hogy az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit még 2018-ban szerezte meg a Central Europe Mineral Water Holding (CEMW), amivel a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos magyar forgalmazójává és a franchise-jogok birtokosává vált. A cseh holding 2015-ös alapítása óta Balogh Levente kisebbségi tulajdonos lett, és azóta is ő tölti be az elnöki pozíciót. A megállapodás értelmében a Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvadt a CEMW-be.

Balogh Levente elmondta, hogy pénteken adták át az új szentkirályi PET-palackozót, ami a Pepsi termékek töltésére is alkalmas, de még olyan további beruházásokra is szükség van, mint egy víztisztító bázis és egy szirupkonyha létrehozása.

Az ásványvíz és üdítőital palackozására is alkalmas gép 20-30 százalékkal többe kerül, mint a kizárólag ásványvíz töltésére alkalmas eszköz a savtartalom miatt. Azért vettük meg a drágább berendezést, mert haza akarjuk hozni a Pepsi gyártását

– mondta.

A Szentkirályi elnöke felidézte, hogy a Pepsi 2015-ben költözött külföldre a Soroksári útról. Azt a 40 ezer négyzetméteres területet használja most a Szentkirályi logisztikai központként. Ezzel jelentős fuvarköltséget és utaztatási időt tudnak megspórolni, illetve, úgy fogalmazott, hogy „nagyon sok tehertől” szabadítják meg az utakat.  • Hírek
  • Megtakarítás