Feketeöves szakembert nevezett ki Nagy Márton

2023.06.05. 15:57
Június 1-jétől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Szabados Richárdot nevezte ki az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetői pozíciójára. A szakember Szabó István Attilát váltja a pozícióban, aki a Garantiqa HitelgaranciaZrt. vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. 1990 óta tölt be unikális szerepet a magyar vállalati szektor életében, tevékenységével elsősorban a gazdaság fejlődésének motorját adó kis- és középvállalkozások fejlesztési tevékenységét segítve, a cégek mentorálását, valamint a vállalkozói környezet és kultúra fejlesztését támogatva.

A közhasznú társaság kiemelt feladata, hogy segítse a magyar kis- és középvállalkozásokat az elérhető európai uniós és hazai források felkutatásában,

az ehhez szükséges tudás- és információs bázis kialakításában, valamint a best practice-ek megismerésében.

Szabados Richárd a Debreceni Egyetemen szerzett közgazdász diplomát pénzügy-számvitel szakirányon, továbbá okleveles adótanácsadó és mérlegképes könyvelő. Pályafutását az Arthur Andersen könyvvizsgáló cégnél kezdte, majd a Budapest Banknál, a K&H Banknál, valamint a CIB Banknál töltött be vezetői pozíciókat a vállalati és lízingterületeken.

Az elmúlt hét évben az Erste Bank Vállalati üzletágát vezette, illetve a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. igazgatósági tagja, továbbá az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kuratóriumi tagja volt. A Magyar Jégkorong Szövetség igazgatósági tagja.

Célunk, hogy az IFKA a közhasznú jellegéből adódó feladatait olyan módon lássa el a jövőben, hogy a hazai kkv-k pályázati forráshoz jutása mellett komplex vállalkozásfejlesztési támogatást legyen képes biztosítani, az eddiginél is hatékonyabban segítve a magyar vállalkozásokat fejlesztési és üzletépítési terveik megvalósításában

– hangsúlyozta kinevezésekor Szabados Richárd. A szervezet dedikált feladatai köze tartozik a 2019-2030 közötti időszakra meghatározott, a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégiája (kkv-stratégia) végrehajtásával összefüggő feladatok megvalósítása.

Emellett az IFKA a lebonyolítója a Modern Mintaüzem Program I. (korábban: Ipar 4.0 Mintagyárak) kiemelt projektnek, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások szervezeti megújulásának és technológiaváltásának elősegítését és támogatását, ezen keresztül a versenyképességük javítását tűzte ki célul.  • Tippek
  • Hírek