Tűzveszélyesek a Ford teherautói, kivonják őket a forgalomból

2023.06.06. 16:38
Nagyszabású visszahívást indít a Ford Motor – derült ki a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalhoz kedden benyújtott jelentésből. A gyártó 125 ezer haszongépjárművet és teherautót von ki ezzel a forgalomból, miután a járművek motorja tűzveszélyesnek bizonyult.

A visszahívás a két és fél literes hibrid vagy plug-in hibrid motorral felszerelt, 2020 és 2023 között megjelent Escape és Lincoln Corsair SUV-kra és Maverick kompakt pickupokra vonatkozik – írja a Reuters.

A Ford beszámolója szerint az idő előtt meghibásodó motorok olajat és üzemanyaggőzt eresztettek.

A kulcsfontosságú alkatrészek így fokozottan tűzveszélyessé váltak és bármikor kigyulladhattak.

A cég azt tanácsolta a tulajdonosoknak, hogy állítsák le a motort, ha váratlan zajokat, füstöt vagy a jármű teljesítményének csökkenését észlelik.

Kigyulladó autók

A Ford még 2022 júliusában hívott vissza százezer Escape, Corsair és Maverick modellt az Egyesült Államokban, miután azok a blokk és az olajteknő sérülése miatt füstölni és égni kezdtek.

A második számú amerikai autógyártó a múlt héten közölte, hogy tűzveszély miatt 142 000 Lincoln MKC SUV-t hív vissza az Egyesült Államokban, és azt tanácsolta a tulajdonosoknak, hogy parkoljanak a szabadban és távol az épületektől, amíg a visszahívás javítása be nem fejeződik.

Az Index korábban megírta, hogy a Ford a harmadik legkedveltebb autómárka volt a magyarok körében 2023-ban.  • Tippek
  • Biztosítás