2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Nem érdemes várni a tankolással, tovább emelkednek az üzemanyagárak

2023.08.02. 11:49
Pénteken ismét jelentősen emelkednek az üzemanyagárak. A benzinért bruttó 5 forinttal, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetni.

További jelentős üzemanyagár-emelkedés lesz péntektől a hazai kutakon. Rendületlenül emelkedik a Brent olaj ára, a forint árfolyama pedig folyamatosan gyengül a dollárral szemben – írja a holtankoljak.net.

Így pénteken a benzin nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal emelik, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetniük a benzinkutaknak a nagykereskedők felé. 

Péntektől az átlagárak várhatóan az alábbi szintre emelkednek:

  • 95-ös benzin: 627 Ft/liter,
  • gázolaj: 628 Ft/liter.

Már rendszeres a drágulás

Korábban lapunk is foglalkozott azzal, hogy a drágulás hátterében a forintárfolyam és a kőolaj világpiaci ára húzódhat meg.

„Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható” – mondta az Indexnek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Ugyanakkor Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője arra emlékeztetett: „A nagy elemzőházak korrigálták az év végi várakozásaikat, csökkenő irányba. A nemzetközi porondon is arra számítanak, a 75 dolláros hordónkénti árszint lesz tapasztalható a korábbi magasabb várakozásokhoz képest.”