2024. június 25. 18:00 ÉLŐ
Hollandia 0
Ausztria 1
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00 ÉLŐ
Franciaország 0
Lengyelország 0
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Megjelent a kormány legújabb döntése, több tízmilliárd forintot érint

2023.08.08. 07:51
A Magyar Közlöny hétfő esti számában jelent meg egy rendelet, amelyben a kormány változtatásokat eszközölt a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat (kkv-k) érintő fejlesztési programoknál.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében kiegészítő forrás biztosításáról szóló rendelet két támogatási programot érint: 

  • a GINOP Plusz-1.1.2-21 „Magyar Multi Program – A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása”;
  • valamint a GINOP Plusz-1.2.1-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című programot.

A kormány ezekkel összefüggésben arról döntött most, hogy a programok projektjeire szánt 25 milliárd 358 millió forintnyi  – az európai uniós források terhére el nem számolható – támogatási összege „a központi költségvetés XIX. Uniós fejlesztések fejezet GINOP Plusz előirányzat hazai társfinanszírozásán felüli felhasználásával kerüljön finanszírozásra”. Vagyis módosították az érintett projektek finanszírozási hátterét, ami miatt az azokhoz köthető szerződéseket is meg kell változtatni. 

Az Orbán Viktor által szignózott rendelet kedden életbe is lépett, és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter feladata lett az, hogy az érintett projektek támogatási szerződéseinek módosításáról gondoskodjon.  

GINOP Plusz programjairól legutóbb a Magyarországnak járó, de Brüsszel által visszatartott uniós forrásokkal összefüggésben írtunk.