Újabb szankciós csomagot hagyott jóvá az EU a Kremllel szemben

2024.02.21. 16:38
Az Európai Unió szerdán jóváhagyta az Oroszország elleni 13. szankciócsomagját − közölte az Európai Unió belga elnöksége az X közösségimédia-platformon.

„Az uniós nagykövetek most állapodtak meg elvben a 13. szankciócsomagról Oroszország Ukrajna elleni agressziója miatt” − közölte a belga elnökség, amely az „egyik legszélesebb körűnek nevezve azt, amit az EU jóváhagyott”.

Az új csomagban közel 200 szervezet és magánszemély kerül fel a listára, de új ágazati intézkedések nincsenek − írta meg a The Guardian.

A csomagot hivatalosan február 24-én, az Ukrajna elleni orosz invázió kezdetének második évfordulójára hagyják jóvá.

Mindeközben az Európai Uniót egyre több kritika éri amiatt, hogy az elfogadott szankciók nem akadályozzák meg Vlagyimir Putyint abban, hogy befejezze a háborút Ukrajna ellen. Ennek ellenére Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is üdvözölte, hogy jóvá hagyták a 13. szankciós csomagot. Közösségi oldalán megosztott bejegyzésében azt írta:

Továbbra is gyengítenünk kell Putyin hadigépezetét

A Bizottság elnöke szerint az újabb csomaggal nagy nyomást gyakorolnak a Kremlre, és tovább csökkentik Oroszország drónokhoz való hozzáférését is.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!