2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Bejelentést tett a Mol, megállapodtak az Alteo Csoporttal

2024.05.27. 16:24
A szolgáltatás teljesítése érdekében az ECO-FIRST mintegy 820 millió forint beruházást hajt végre, amely magában foglalja a gázsűrítéshez, a szállításhoz és a lefejtéshez szükséges eszközök megvásárlását és a MOL telephelyen szükséges kivitelezési munkák megvalósítását – jelentette be a két vállalat. A beruházást követően az ECO-FIRST évi 8,5 millió köbméter gázt szállít a Molnak.

Az Alteo leányvállalata, az ECO-FIRST Hulladék Kereskedelemi Kft. és a Mol tízéves szolgáltatási szerződést kötött egymással a magas inert tartalmú földgáz hasznosítása érdekében – írta meg a Portfolió.

A megállapodás szerint az ECO-FIRST feladata a Mol Csombárd Gázüzemre betermelő gázkutak által kitermelt földgáz komprimálása, szállítása és a Mol telephelyén való lefejtése lesz.

Az ECO-FIRST mintegy 820 millió forint értékű beruházást hajt végre a szükséges eszközök beszerzésére és kivitelezési munkákra, évi 8,5 millió köbméter gázt szállítva a Molnak.

Az új szerződés egy új technológiai lehetőséget teremt a Mol Csoport magyarországi gázmezőiben jelenlévő magas inerttartalmú gázok energetikai hasznosításának területén.

A magyarországi magas inert tartalmú földgáz hasznosítása csökkenti Magyarország földgáz import üggőségét, mivel az ország területén elérhető alternatív gázvagyon kitermelése és hasznosítása történhet meg. „Reményeink szerint további együttműködési lehetőségek mentén folytathatjuk a Mollal közösen a hazai magas inert tartalmú földgáz hasznosítását” – olvasható a tőzsdén közzétett indoklásban.

A szerződés megerősíti az Alteo vezető szerepét a B2B energiaszolgáltatási üzletágban. Az aláírt szerződés értelmében az Alteo tervezetten november 1-től kezdi meg és 10 évig végzi a szolgáltatási tevékenységet a Molnak.