Dél-Korea egyik kormányzójával egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára

2024.06.17. 21:36
A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a dél-koreai Chungcheongnam-do tartomány kormányzójával egyeztetett. A kormányzó politikai és üzleti delegáció kíséretében látogatott Magyarországra azzal a céllal, hogy a tartományában aktív vállalkozások számára új üzleti lehetőségeket térképezzen fel.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter múlt heti dél-koreai látogatásának folytatásaként Fábián Gergely hétfőn hivatalában fogadta Kim Tae-heum-ot, a dél-koreai Chungcheongnam-do tartomány kormányzóját – írja az MTI.

Az államtitkár és a kormányzó áttekintették Magyarország és a Koreai Köztársaság közötti gazdasági és technológiai együttműködéseket, amelyekhez értékes keretet nyújt az Economic Innovation Partnership Program (EIPP). A programnak az Európai Unió tagállamai közül hazánk az egyetlen részes állama, és kiemelt érdekeltségünk van annak sikerében, ugyanis nagymértékben hozzájárulhat a karbonsemlegesség és zöldátmenet elősegítéséhez.

Fábián Gergely szerint a két ország közötti hagyományosan jó diplomáciai kapcsolatok elmélyítését a program még inkább elősegíti, támogatja a tudásátadást olyan környezetkímélő technológiák terén, mint az akkumulátorok életciklusának nyomon követése, vagy éppen azok környezetkímélő módon történő lebontása.

A felek egyetértettek abban, hogy az országok közötti jó gyakorlatokat szükséges megismerni, és amennyiben lehetőség van rá, implementálni a hazai gyakorlatba.