A családoké, a motorosoké és a fesztiválozóké lesz a Műegyetem rakpart

index-kepek 727x409px másolat 10
2024.06.25. 20:35
Első alkalommal szervezik meg az Open Road Days fesztivált Budapesten, a Műegyetem rakparton. A koncertek mellett a szervezők számos motoros- és gyermekprogrammal, BMX és motoros kaszkadőr show-val várják a családokat június 28-án és 29-én.

Olyan izgalmas gyermekprogramokkal várja a családokat a június 28. és 29-én első ízben megrendezett Open Road Days, mint a Harley-Davidson motorszimulátorok, az elektromos gyermekmotorok, a gyermekeknek kialakított KRESZ-park, valamint a Jurassic Park-szimulátor, 12 év alatt ingyenes a belépés. A felnőttek a Harley on Tour kamionnál ingyenes Harley-Davidson-tesztmotorozáson próbálhatják ki, milyen érzés vezetni egy Harley-t.

Napközben a STUNT ARÉNÁBAN a BMX és motoros kaszkadőr show-k követik egymást: Josa Danny (USA), valamint Rob Alton és csapata BMX bemutatóval készül. Az Erdős Csaba és Erdei Balázs páros, valamint Mókus parádés Stunt Show-val érkezik a fesztiválra.

Az épített motorok kiállításán nemcsak gyönyörködni lehet a motorokban, de magukkal az építőkkel is találkozhat a közönség. Június 29-én délben a sok száz motor részvételével indul a Budapesti Motoros Felvonulás rendőri felvezetéssel.

MOTOR01 1920x1080
Fotó: Open Road Days

A fesztivál egyik kiemelt programhelyszíne a Motor Stage, ahol a motorozás iránt érdeklődő közönség hasznos információkat tudhat meg a közlekedésbiztonság fontos alapvetéseiről is.

A cél, hogy az utakon járműtípustól függetlenül egymást segítve közlekedjen mindenki. Az élménymotorozás népszerűsítésének egyik fontos célja, hogy a biztonságos motorozásra is felhívjuk a figyelmet, hogy az utakon egyetlen súlyos vagy halálos baleset se történjen. Akár motort, akár bármilyen más járművet vezetünk, úgy közlekedjünk, mintha a számunkra legfontosabbak lennének körülöttünk az úton

– mondta Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és az Open Road Days fővédnöke. Kiemelte: a fesztiválnak fontos szerepe van abban, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos motorozásra.

Koncertekben sem lesz hiány

A családi események mellett számos nagynevű zenekar fellépése kíséri az eseményt. Három zenei színpadon több mint 20 zenei csemege várja a látogatókat.

Többek között színpadra lép a kaliforniai Ugly Kid Joe. A világhírű amerikai rockegyüttes koncertje előtt Tátrai Tibor supergroupja, a godfater. mutatja be új lemezét. Szintén pénteken lép fel a fesztiválon Egri Péter és a Mystery Gang, a blues koronázatlan királya, Little G Weevil, valamint a Gaxsta Zolee és a Kartellből ismert Takács Vilkó.

Szombaton a nagyszínpad programját az AK26 rapzenekar nyitja meg. Míg

a 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja első idei budapesti nagykoncertjét.

A Tankcsapda előtt a „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatát 196 nevező közül megnyerő Pablo and the Escobars lép fel.

(Borítókép: Open Road Days)