Többnapos leállásra készül az OTP

2024.07.10. 21:05
Júliusi bankszünnapokat jelentett be az OTP Bank. A pénzintézet szerint az érintett napokon egyes szolgáltatásaik nem lesznek elérhetőek.

Közelgő leállásra figyelmeztette az OTP Bank az ügyfeleit. A honlapon található közlemény szerint július 14-én vasárnap 21:30-tól 23:30-ig nem lesz elérhető az online számlanyitás és szerződéskötés, valamint azok a digitális szolgáltatások, amelyek elkészült dokumentumot vagy kivonatot jelenítenek meg.

Július 21-én, vasárnap, hajnali 1 órától 3 óráig szintén fejlesztési okokból nem lesznek elérhetők az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálatán, az internetbankon és mobilbankon a csoportos beszedéssel és állandó megbízással kapcsolatos információk.

Ahogy az Index beszámolt róla, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTP Bank Nyrt.-re, amiért a pénzintézet nem tett eleget rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének. A kibocsátó a hivatalos közzétételi rendszer mellőzésével számolt be – az osztalék mértékét is befolyásoló – bankvásárlási tervének részleteiről.