Árpád
-2 °C
4 °C

Lecsap Pestre a NAV

2014.03.24. 14:02 Módosítva: 2014-03-24 14:02:15

Ellenőrzés-sorozatot indít ma Budapesten a NAV, amelyben „az évszakra jellemző kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységekre fókuszál” majd, írja a Hvg. A revizorok a boltokon, vendéglátóhelyeken és piacokon kívül az online kereskedelmet is vizsgálják majd. Az ellenőrzések május 2-ig tartanak.

Több revizor lesz a piacokon és a vásárcsarnokokban, és többen ellenőrzik majd a taxisokat is. A NAV elsősorban azt vizsgálja, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e számlát a bevételeikről, bejelentik-e alkalmazottaikat, és tudják-e igazolni áruik eredetét.

A tavaly tavaszi ellenőrzések nagyjából harmada valamilyen szabálytalanságot talált, melyeket jellemzően olyankor követtek el, amikor már senki sem gondolt a revizorok megjelenésére. Ezért az ellenőrzésekre – amelyek a budapesti kereskedőkön kívül a Pest megyeieket is érintik – munkaidőn túl, hétvégén és éjszaka kell számítani.

A szabályok megszegése egymillió forintba és több évig tartó adóellenőrzésbe kerülhet a mulasztóknak. A NAV szerint „az is fontos, hogy a vásárlók se felejtsék el elkérni a nyugtát, mert így ők is hozzájárulnak a tisztességes kereskedelemhez, és csak így tudják érvényesíteni vásárlói jogaikat”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?