Árpád
-2 °C
3 °C

Fogy a kötvény a legnagyobb hitelezőnknél

2015.01.27. 07:54

A tavalyi negyedik negyedévben 2,2; az egész évben pedig 4,1 százalékkal csökkent Magyarország egyik legnagyobb hitelezője, a Franklin Templeton alapkezelő által tartott magyar kötvények értéke – írja a Napi Gazdaság.  

Az MTI azt írja, a cikk szerint három hónap alatt 267,3 millió dollárral mérséklődött a magyar eszközök összege az amerikai és luxemburgi alapokban, míg egy év alatt félmilliárd dollárral. Ez nagyrészt annak a következménye, hogy egy év alatt több mint 20 százalékkal gyengült a forint a dollárral szemben.

A cikk szerint árulkodó jel, hogy nem növeli tovább kitettségét az amerikai alapkezelő, hanem azt várja, hogy a korábban megvásárolt kötvényekből jöjjön a pénz. Ez egyrészt az évente kifizetett hozamot jelenti, ami sok kötvény esetében a 6-8 százalékot is meghaladja, másrészt a hozam esetleges további csökkenése és a forint erősödése jelenti az állomány változását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?