Kifog a NAV-on az online szerencsejáték

2015.03.31. 08:37

Bár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hónapok óta ipari mennyiségben bocsátja ki a tiltó határozatokat, az online szerencsejátékos oldala többsége még mindig gond nélkül elérhető. Csak márciusban 40 kilencven napos tiltást rendeltek el, azonban a ténylegesen blokkolt oldalak száma jelenleg csak 17 – írja a Világgazdaság.

A NAV helyzetét persze az sem könnyíti túlzottan, hogy jelenleg csak az Andy Vajnához köthető Las Vegas Casino-hálózat, valamint a Szima Gáborhoz tartozó debreceni és nyíregyházi kaszinók rendelkeznek koncessziós joggal, ami alapján online szerencsejátékot is bonyolíthatnának. Ők viszont nem tervezik az online piac meghódítását, így a játékosok csak az illegális oldalakból válogathatnak.

Az online szerencsejáték állami korlátozása egyébként máshol is téma Európában: Ausztriában is tervezik a nemzetközi szerencsejátékos oldalak blokkolását, Portugáliában pedig sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznának 2016-tól a piaci cégekre, mint az államira, így vélhetően csak a legnagyobb végeknek éri majd meg a portugál piac.