Barbara, Borbála
1 °C
8 °C

25 új helyen lehet majd állampapírt venni

2015.08.25. 08:43

Újabb 25 helyen lehetne állapapírokat vásárolni, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium is rábólint a Magyar Államkincstár tervére. A Világgazdaság cikke szerint az új ügyfélszolgálatok közül 4-5 nyílna Budapesten és Pest megyében, így összesen már nyolcvan helyen lehet majd állampapírokat venni az országban.

Szeptember 7-től bővítik az elérhető szolgáltatások körét is:

  • értékpapír-nyilvántartási számlát érintően benyújtott forintátutalások teljesítését a kincstár napközben sűrűbben indítja, ezáltal felgyorsulnak a teljesítések.
  • a kincstár bármely állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatán, illetve postai vagy elektronikus úton benyújtott formanyomtatványok segítségével lehetővé válik állandó újrabefektetési megbízás rögzítése ugyanazon típusú állampapírra.

A lap cikke szerint az újabb értékesítési pontok megnyitásával és az új szolgáltatások miatt még népszerűbbek lehetnek az állampapírok, pedig már az eddigi eredmények sem rosszak. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint június végén már meghaladta a 2700 milliárd forintot a háztartásoknál lévő állampapírok állománya, ami 17,5 százalékos éves szintű növekedést jelent.