Nem akarnak már több adót a munkaadók

2015.09.11. 15:40

Van egy ötlete a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ). Az, hogy "az állam elégedjen meg a versenyszféra munkával kapcsolatos terheinek reálértéken történő szinten tartásával". 

Ez ezt jelentené szerintük, hogy például egy adott évben az infláció 2 százalék, a versenyszféra béremelkedése 5 százalék, akkor a versenyszféra munkáltatói által befizetett közterhek és adók csökkenjenek 3 százalékkal (azaz ami ma 31,5 százalék az legyen 30,55 százalék).

Ez a szabály szerintük mindaddig mehetne, amíg le nem csökkentjük a terhelésüket a visegrádi országok átlagára vagy az újonnan csatlakozott uniós országok átlagára. Elmondják még hogy a nemzetközi összehasonlításban igen magasnak számító magyar adóterhelés milyen károkat okoz az országnak és nekik is.

Viszont szerintük, ha a javaslatuk párosulna az óriásira duzzadt államigazgatás létszámának csökkentésével, akkor "egy egészségesen emelkedő reálbérszínvonal mellett a munkaerőpiac megfelelő kínálata is megvalósul".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek