Négy éve nem volt ekkora plusz a költségvetésben

2015.11.05. 16:38

Az államháztartás központi alrendszere októberben 138,4 milliárd forint többlettel zárt - adta közre csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Portfolio szerint ekkora októberi többlet 2011 óta nem volt.

Itt a brutális többlet a költségvetésben!

Az viszont nem igazán váratlan, hogy ennyi pénz van az államkasszában. A nagy többlet főleg annak köszönhető, hogy októberben közel 233 milliárd forintnyi uniós forrás érkezett, ennek a nagy része az a pénz volt, amit korábban felfüggesztettek, mert kiderült, hogy finoman szólva nem volt mindig minden rendben a pályázatokkal. Az Európai Bizottsággal öt hónapig tartó vitának már szeptemberben vége volt, de a feloldott pénzek csak októberben érkeztek meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla