László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy helyettes államtitkára lesz a NAV-nak

2015.11.05. 18:29

Tállai András  a  Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezeti átalakításával összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos  a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGEE) éves szakmai konferenciáján csütörtökön Sümegen a NAV átalakításáról beszélt , írja az MTI.  Elmondta, hogy

  • változik az adóhatóság státusza, úgynevezett központi hivatal lesz.
  • Megváltozik az adóhatóság vezetési modellje, egy államtitkár és négy helyettes-államtitkár fogja irányítani 
  • Változik majd az adóhatóság felépítése, megszűnik a középszintű regionális adóhatóság és ezzel kétszintűvé válik a szervezet. (Horváth András 2013 végén arról beszélt az Indexnek, hogy a régiós igazgatóságok különösen problémásak voltak csalás szempontból.)

A közeli jövőben gyakorlatilag is megtörténik az adó- és a vámterület teljes szervezeti és vezetésirányítási összevonása. A változásokat megalapozó új törvény a tervek szerint 2016. január elsején léphet hatályba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!