Lenke
18 °C
28 °C

Többmilliós bírságot kapnak a csempészek

2016.08.08. 15:07

Ötmillió forint értékben négyezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és tizenhárom kilogramm vágott dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Heves megyei pénzügyőrei a múlt héten, az ügyben orgazdaság miatt büntetőeljárás indult - tájékoztatta az igazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-t. A csempészek több mint 5 millió forintos bírságra számíthatnak összesen.

A pénzügyőrök Andornaktályán megállítottak egy magyar állampolgár által vezetett kocsit, aminek a csomagtartójából nejlonzsákokba és kartondobozokba csomagolva mintegy kétezer doboz magyar adójegy nélküli, külföldi eredetű cigaretta került elő. Mivel az ellenőrzéskor felmerült annak gyanúja, hogy a sofőr a cigarettát egy egri pincében tárolja, a pénzügyőrök ott is ellenőrzést tartottak. A pincében további ezerhatszáz doboz ukrán eredetű adózatlan cigarettát és mintegy fél kiló vágott dohányt találtak.

A pénzügyi nyomozók a ezután a sofőr, és a pince tulajdonosának lakásán is körülnéztek: a sofőr lakásához tartozó közös tárolóban még háromszázhatvan doboz cigarettát és több mint tizenkét kiló vágott dohányt tároltak.