Boglárka
19 °C
35 °C

Napi 87 ezer forintért adott tanácsot három hónapig egy ember az NGM-nek

2016.08.22. 16:11

Négy, 5 millió forintot meghaladó szerződést kötött az elmúlt hónapokban a Nemzetgazdasági Minisztérium - derül ki a szaktárca által közzétett legfrissebb listából. Az egyik szerződés március eleje és májusi vége közötti időszakban történt tanácsadásra szólt, amiért a minisztérium 8 millió forintot fizetett. Ez napi 87 ezer forintot jelent, és egy magánszemély, Kozma András kapja a pénzt. 

A Napi.hu rákérdezett a minisztériumnál, hogy milyen témában, projektben vagy ügyben kértek tanácsot a 8 millió forintos összegért cserébe, de egyelőre még nem kaptak választ. A Napi.hu cikkéből az is kiderül, hogy:

  • az Echo Tv 6,8 millió forintot kap egy magazinműsor készítéséért (a lap arra is rákérdezett, hogy hány darab magazinműsorról van szó, és hogy milyen témát dolgoznak fel.
  • A másik két 5 millió forintot meghaladó szerződés közül az egyiket a Szülők Háza Kft.-vel kötötték gyerektábor szervezésére, ennek bruttó összege 7,2 millió forint.
  • Az Ibusz Kft.-vel pedig - a központosított közbeszerzések alapján - nemzetközi utazásszervezésre - ezen belül repülőjegyre, szállásköltségre, biztosításra - között bruttó 33,6 millió forintos - májustól június végéig tartó - szerződést a tárca.