Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Korrupt adóellenőrt fogtak Borsodban

2016.08.30. 10:38

Hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy korrupt adóellenőr ellen  a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség - írja az MTI. A 49 éves revizor hölgy egy vállalkozótól több mint 100 ezer forintot zsarolt ki, egy másiknak pedig a beépített informátora volt a NAV-ban.

Az adóellenőr 1,6 millió forint adókülönbözetet tárt fel egy ládbesenyői kft-nél, amelynek a vezetőjétől másnap találkozót kért. Ott elmondta, hogy 30 ezer forintért  elintézi, hogy ez legyen az utolsó ellenőrzés a cégnél. A pénzt meg is kapta, viszont ez nem volt elég, és vagyonosodási vizsgálatokkal fenyegetve először még 60, majd még 30 ezer forintot zsarolt ki a cégtől. A revizor nemcsak készpénzt kért, egy alkalommal a vállalkozó cégével fizettette ki a műszaki cikkeket, amiket saját magának vett.

Nem ez volt a hölgy egyetlen korrupt biznisze, egy ismert miskolci vállalkozónak például rendszeresen megsúgta, hogy állnak bizonyos cégek adóhatósági ügyei. A tégla szerepért cserébe egy 150 ezer forintos laptopot kapott a vállalkozótól.

Az ügyészség a már előzetes letartóztatásban lévő NAV-ellenőrrel szemben végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást, a zsarolt vállalkozó és az információt szipolyozó üzletember ellen felfüggesztett szabadságvesztést kért a Miskolci Járásbíróságon.