Gyárfás
19 °C
35 °C

Péntekig elmondhatja a véleményét az online kasszás támogatási rendszerről

2016.10.17. 11:08

Hétfőtől öt napon keresztül véleményezhető az Nemzetgazdasági Minisztérium pénztárgép támogatásáról szóló rendelettervezete (ami itt érhető el). A tervezet 50 ezer forintot biztosít a gépek beszerzéséhez azoknak a cégeknek, amiknek a törvény értelmében 2017-től e-kasszát kell bevezetnie.

Állami támogatást csak az újabb fajta - november 30-ig kiadott forgalmazási engedéllyel rendelkező - pénztárgépekre lehet felvenni, amik már lényegesen több funkcióval bírnak, például már eladhatóak vagy bérbeadhatóak. Az NGM közleménye szerint nagyjából 20 ezer cég kaphat támogatást, vállalkozásonként legfeljebb öt gépre.

Pénteken írtunk arról, hogy ilyen gépei egyelőre csak egy cégnek,LA Pénztárgép kft-nek vannak, de elvileg már zajlik a többi cég gépeinek engedélyeztetése, szóval nem sokáig maradnak konkurencia nélkül.

A támogatás a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak jár.

A támogatás iránti kérelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz lehet majd benyújtani. Az érintetteknek több mint öt hónapjuk van a támogatás igénybevételére, tekintettel arra, hogy a kérelem benyújtásának végső határideje 2017. március 31-e. A támogatás igénybevétele a lehető legegyszerűbb módon történik, a vállalkozónak gyakorlatilag 50 ezer forinttal kevesebbet kell fizetni a pénztárgép megvásárlásakor.