Értelme nincs nagyon, de azért csináljuk

2017.01.17. 09:03

Megint tavasszal fogadnák el a költségvetést, immár harmadik éve, írja a Magyar Idők. Az NGM szerint  "minden szakmai feltétel adott ahhoz, hogy az ország 2018-as büdzséjét a képviselők ezúttal is elfogadják nyár elejére".

Ezt annyiban lehet árnyalni, hogy messze nem minden fontos szakmai feltétel adott, mert út közben úgyis szétvariálják az egészet. Legalábbis eddig jellemzően ez volt a gyakorlat, pont az nem teljesül, amiért az egészet kitalálták, "hogy minden érintett szereplő kiszámítható körülmények között készülhetne fel a 2018-as esztendőre."

Csak a legutóbb, most decemberben döntöttek a harmadik 2017-es adócsomagról, és ezen elég komoly intézkedések hatását még nem sikerült betenni a költségvetésbe. Így februárban könnyen lehet, hogy teljesen értelmetlen előirányzat-számokhoz kell majd viszonyítani rögtön a januári adatokat, írja a Portfolio.

Az NGM szerint még "fontos a tavalyi intézkedések hatásainak elemzése", "ezek fényében finomítják majd az a dórendszert.  Ehhez a lap annyit tesz még hozzá, hogy persze, de úgyis csak legkorábban egy év múlva lesz ilyesmiről bármilyen számítás. Szóval, ha akarnának se tudnának megalapozott számokra építeni ezen a téren.