Jenő
-3 °C
6 °C

A taxik többségében már van online kassza

2017.01.19. 10:27

A 9500 taxiból mintegy hétezerbe szereltek be online kasszát, azoknak pedig, akik nem rendelkeznek online pénztárgéppel, számlát kell adniuk, és havonta tételes bevallást kell készíteniük, amit be kell benyújtaniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) - mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

A cikkből kiderül, hogy:

  • a Főtaxi franchise partnereinek körülbelül 85 százaléka rendelkezik már online kasszával, viszont egy-két hét múlva mindenki rendelkezik majd online kasszával.
  • A City Taxinál is beszerelték az autók többségébe az online pénztárgépet, csupán néhány tucatnyian választották a havi számlaösszesítő készítését.
  • A City Taxi sofőrjeit még nem ellenőrizték, viszont a főtaxisokat már többször ellenőrizték, de nem bírságoltak, inkább az volt a cél, hogy tisztázzák, hogy hogyan kell helyesen eljárni az új jogszabályoknak megfelelően.

Szakmai körökben arra számítanak, hogy először inkább azokat a taxisokat ellenőrzik majd, akik nem vettek kasszát, hanem havi bevallást fognak készíteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?