A hotelek szoftvereit is bekötnék a NAV-hoz

2017.05.23. 09:00

A Magyar Turisztikai Ügynökség azon dolgozik, hogy jövőre a szálláshelyeken futó szoftvereket bekapcsolják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszerébe, ami egyszerűsítené az adminisztrációt, egyben segítené a szektor kifehérítését - tudta meg a Magyar Idők az ügynökség vezérigazgatójától.

Guller Zoltán a lap keddi számában megjelent interjúban elmondta, hogy a tervek szerint olyan egységes szoftverrendszert is bevezetnek a szálláshelyeken, amely a bevételek mellett a vendégforgalmat is láthatóvá teszi egyszerre több hatóság számára.

Mivel az adatforgalom kölcsönös lenne, a szálláshelyek is kapnának adatokat egyes régiók és piaci szegmensek teljesítményéről. Guller azt mondta, szeretnék, ha a kisebb, szoftverrel nem rendelkező szálláshelyek, illetve a rövid távon lakást kiadók is bekapcsolódhatnának a rendszerbe.

Guller arról is beszélt, hogy hamarosan jelentős fejlesztések kezdődnek a turisztikai szempontból kiemelt térségekben. Eddig a Balaton, Sopron-Fertőd, illetve a Tokaj-Felső-Tisza-vidék-Nyírség vált kiemelt fejlesztési területté, és az ügynökség nemsokára újabbak kijelölését kezdeményezi a kormánynál.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla