Magyar Idők: Újabb adócsökkentéssel indítaná a kampányt a kormány

2017.09.08. 10:03

A kormány októberben várhatóan felülvizsgálja a munkavállalókkal és munkaadókkal kötött bérmegállapodást, amelynek eredményeként a jövőre ígért 2-2,5 százalékpontos járulékcsökkentés helyett akár 4 százalékponttal is csökkenhetnek a munkaadók adóterhei - írja kormányzati forrásokra hivatkozva a kormánnyal amúgy nagyon jóban lévő Magyar Idők. A lap forrásai szerint

az sem kizárt, hogy a minimálbért és a garantált bérminimumot is jobban emeli a kormány jövőre, mint amiről tavaly novemberben megállapodott a munkaadókkal és a szakszervezetekkel. 

A lap úgy tudja, október elején ülhet össze a versenyképességi tanács, hogy újratárgyalja a tavaly ősszel kötött megállapodást. A munkaadók és munkavállalók szervezetei a lapnak természetesen kifejtették, mennyire szorgalmaznák, hogy nagyobb legyen a járulékcsökkentés és a minimálbér emelése. Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke például azt mondta, az ő szervezete a jövőre beígért 8 százalékos minimálbér- és 12 százalékos garantált bérminimum emelés helyett 10 és 15 százalékos emelést szorgalmazna.