Jenő
-3 °C
6 °C

Magyar Idők: Újabb adócsökkentéssel indítaná a kampányt a kormány

2017.09.08. 10:03

A kormány októberben várhatóan felülvizsgálja a munkavállalókkal és munkaadókkal kötött bérmegállapodást, amelynek eredményeként a jövőre ígért 2-2,5 százalékpontos járulékcsökkentés helyett akár 4 százalékponttal is csökkenhetnek a munkaadók adóterhei - írja kormányzati forrásokra hivatkozva a kormánnyal amúgy nagyon jóban lévő Magyar Idők. A lap forrásai szerint

az sem kizárt, hogy a minimálbért és a garantált bérminimumot is jobban emeli a kormány jövőre, mint amiről tavaly novemberben megállapodott a munkaadókkal és a szakszervezetekkel. 

A lap úgy tudja, október elején ülhet össze a versenyképességi tanács, hogy újratárgyalja a tavaly ősszel kötött megállapodást. A munkaadók és munkavállalók szervezetei a lapnak természetesen kifejtették, mennyire szorgalmaznák, hogy nagyobb legyen a járulékcsökkentés és a minimálbér emelése. Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke például azt mondta, az ő szervezete a jövőre beígért 8 százalékos minimálbér- és 12 százalékos garantált bérminimum emelés helyett 10 és 15 százalékos emelést szorgalmazna. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?