László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Július 1-ig kell bekötni az italautomatákat az adóhatósághoz

2018.03.20. 15:24

Az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak július 1-ig kell beszereltetniük az úgynevezett automata felügyeleti egységet, aminek segítségével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomon tudja követni az automaták forgalmát – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az adóhivatal eddig mintegy 700 vállalkozásnak 23 600 üzembehelyezési kódot adott ki. Hétfőig már 4500 automatába be is szerelték a felügyeleti egységet, amely nemcsak a hivatalnak szolgáltat naprakész adatokat, hanem a vállalkozónak is. Az automata üzemeltetője az új, online rendszernek köszönhetőn a bevételek alakulása mellett arról is értesül azonnal, ha egy termékből már csak néhány darab van az automatában. A kormány a vállalkozásokat 120 ezer forinttal támogatja az automata felügyeleti egységek beszerzésekor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!