Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kozsó, Bróker Marcsi és Zuschlag János is felkerült a NAV adóslistájára

2018.04.27. 09:36

Az idei első negyedévben közel száz adózóval szemben állapítottak meg jelentős összegű adóhiányt, az átlagos tartozás 139 millió forint volt – derül ki a NAV friss adólistájából, amit az Napi.hu nézett át.

A listán ismert nevek is előtűnnek, régóta a listán van például az egykori Ámokfutók zenekar frontembere Kozsón, azaz Kocsor Zsolt, a volt Baby Sister lányegyüttes egyik tagja, Hertelendy Klára, az ismét bűncselekmény gyanújába került volt politikus Zuschlag János is. De szerepel listán a többmilliárdos károkozással vádolt karcagi álbróker, Dobrai Sándorné (Marcsika), a fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamás, Saskőy Szabolcs egykori labdarúgó játékvezető, a Szeviép résztulajdonos Pistrui László, a Rác fürdő felújításában részt vett Valkó Csaba és Prekuta Bálint, a számlagyáros ügybe keveredett Hasur Csaba és a kínai Qiao Huan Long, aki megvásárolta a szolnoki Tisza Szállót és társaival a magyar Túró Rudi bevezetését tervezte Kínában.

A listán sok külföldi név is olvasható, főleg kínaiak, akik magyar lakcímre vannak regisztrálva, de külföldi lakhellyel rendelkezők is felkerültek a listára, főleg  ukrajnai, szerb és romániai címekkel.

A cégek közül idén eddig a legnagyobb adóhiányt a budapesti Optic Object Kft.hozta össze: 1,6 milliárd forinttal tartoznak, amit még 1,4 milliárd forint kamat és bírságkövetelés is kiegészít. A 15 legnagyobb adótartozó között öt magánszemély szerepelt, magánszemélyek közül a legnagyobb adóhiányt a budapesti Huszpán Csabánál állapította meg az adóhatóság, 650 millió forintot, amit még 1,3 milliárd forint kamat és bírság egészít ki.