Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar Idők: Elveszik Tállaitól az adóügyeket

2018.05.10. 11:03 Módosítva: 2018-05-10 13:35:25

Tállai András marad az új Orbán-kormányban mint a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, de elveszik tőle az adóügyeket – jegyzi meg egy félmondatban a kormányalakításról szóló cikkében a kormányközeli Magyar Idők. Hogy ki irányíthatja a NAV-ot a Mezőkövesd focicsapat tulajdonosa után, vagy hogy az adóhivatal sikeresnek látszó reformjai ellenére miért veszik el a feladatot Tállaitól, arról nem ír semmit a lap. 

Tállai András 2015-től irányította az adóhatóságot, így ő vezényelte le az adócsalás elleni csodafegyvernek számító elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer bevezetését,  az online pénztárgépeket használók körének kibővítését, a társasági adó csökkentését és a NAV-ot emberarcúvá/felhasználóbaráttá tevő reformokat, például azt, hogy az adóhatóság sok embernek megcsinálja az adóbevallását.

Emellett olyan dolgokról is ismert, mint például elintézte, hogy Mezőkövesden a Mol csökkentse az üzemanyagok árát, aminek hála régen nem látott elismerésben részesült a városában

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.