Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Adótartozó haverjának segített a navos

2018.05.29. 10:57

A nyíregyházi ügyészség vádirata szerint a NAV egyik adóvégrehajtóként dolgozó embere egyszer csak arra lett figyelmes, hogy félmillió forint adótartozást kéne behajtania egy vállalkozó ismerősétől. 

Ő viszont nem csak hogy nem jelezte, hogy ismerőse a vállalkozó, hanem inkább felhívta őt, hogy aznap lefoglalna nála a NAV, szóval aki otthon van náluk az zárja be a kaput és senkit ne engedjen be. Bár a vállalkozó felesége otthon volt, a navos inkább el se ment behajtani, értelemszerűen így nem is foglalt le semmit. 

A vállalkozó egyébként később se volt együttműködő, nem akart fizetni magától, 4 hónappal később kapcsolták le egy másik végrehajtási próbálkozás alkalmával. Akkor viszont már lefoglalták a "nagy értékű" autóját. A navos ezúttal lebukott, pontosabban hivatali visszaéléssel vádolják, amiért nálunk legfeljebb három év börtönt kaphat.