Olivér
4 °C
8 °C

Megdrágulhat a narancslé vagy a motorcsónak

2018.07.05. 10:52

Szerdán kijött a NAV honlapján is Torda Csaba pénzügyőr dandártábornok felhívása "az Amerikai Egyesült Államokból származó egyes árukra kivetett kiegészítő vám alkalmazásáról" címmel. Egészen pontosan helyette Sábián ezredes hitelesítette a levelet, ami ráadásul június 28-i keltezésű, de nem ez a lényeg. 

Inkább az, hogy egy sereg Amerikából jövő termék drágulhat akár a negyedével is, ugyanis az EU-val egyetértésben 25 százalékos vámmal büntetjük vissza Trumpékat. Ha bővebben érdekli, hogy miért kezdett az USA kereskedelmi háborúba ellenünk, akkor például itt utána olvashat.  

A felhívásban szereplő vámtarifaszámok alapján kikereshetjük, hogy mely termékekre büntetünk rá. Igazából minden 25 százalékos vámot kap, egyedül az ultizók vagy a pókeresek lélegezhetnek fel egy kicsit, ugyanis a játékkártyákon megkönyörültünk, azok csak tíz százalékos extra vámot kapnak a jelek szerint (95044000-es vámtarifaszám). 

De nem jártak ilyen relatívan jól a narancslevek, a közepes szemű forrázott teljesen hántolt rizs, a maximum 7,5 méter hosszú motorcsónakok, a szivarok, a púderek és babahintőporok, a fém rakodólapok vagy épp a 800 köbcentisnél nagyobb benzinmotorú motorkerékpárok. További bogarászásra a listából nyílik mód.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?