Ivó, Milán
EUR 385,38 Ft
USD 365,47 Ft
5 °C
26 °C

NAV-osnak adta ki magát, 100 milliókat rakott zsebre

2019.03.01. 11:33

Őrizetbe vett az ügyészség egy embert, aki a gyanú szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Nyomozó Iroda, néha pedig az ügyészség állományába tartozó hivatalos személynek kiadva adóigazgatási és büntetőeljárásokat befolyásolt, és pénzt kért folyamatban lévő ügyek érintettjeitől – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

Az átvett pénzről azt mondta, hogy azt egy miniszternek valamint egy ügyészségi vezetőnek fogja továbbítani, de több százmillió forintot teljes egészében megtartotta.

Az ügyészség a kutatások során közel tízmillió forint készpénzt, ékszereket, órákat valamint öt járművet foglalt le. A gyanúsított az első kihallgatása során megtagadta a vallomástételt, letartóztatása indítványozásáról pénteken döntenek.

A minősített befolyással üzérkedés bűntette két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény, ami főbüntetés a halmazati büntetési szabályokra tekintettel elérheti a 12 évet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás