Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Az építőiparban volt a legtöbb tragédia

2015.04.27. 12:21

Az elmúlt évben megtört egy nyolc éves csökkenő trend, tavalyelőtt 53, tavaly 69 ember vesztette életét munkavégzés közben. A halálos baleseteket tekintve az építőiparban volt a legtöbb tragédia, ugyanakkor a legtöbb munkabaleset a gépipari ágazatban történt, derült ki a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozatának közleményéből.

A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai alapján

az összes munkabaleset több, mint 36 százaléka a 35 év alatti korosztályt érintette.

Az adatok szerint a munkabalesetekkel kapcsolatosan összesen 178 munkavédelmi bírsági határozatban együttesen 80 millió forintnyi büntetést szabtak ki.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata megdöbbenve értesült az év elején, hogy megszűnik a Nemzeti Munkaügyi Hivatal is, a korábban megszüntetett Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség után.

"Sajnos a fenti adatok alátámasztják, hogy az eddiginél szigorúbb ellenőrzések és büntetési tételek mellett a munkavédelmi ellenőrzések rendszerét ki kell terjeszteni, ezért indokoltnak látjuk egy hatóság felállítását és a szakszervezetek jogi felhatalmazását, hogy ténylegesen ellenőrizhessék és felléphessenek a munkavédelmi előírások betartása végett" - írják a közleményben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport