Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Varga várta az első hazatért fiatalt

2015.06.12. 13:29

Amúgy is stresszes dolog az ember első munkanapja az új munkahelyén, hát most gondoljanak bele milyen lehetett Sie Gábornak, akit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter fogadta a székesfehérvári Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.-ben, egy rakat sajtóssal meg mikrofonnal együtt.

Sie Gábor annak az 50 fiatalnak az egyike, aki jelentkezett a kormány Gyere haza, fiatal! programjára,

amiben a „gazdasági válság idején külföldön munkát kereső” magyar fiatalokat segítik állást és lakást találni itthon és az állásinterjúkra hazautazás költségét is állják. A programra 100 millió forintot szánnak, amit bővíthetnek, ha jól működik a program.  Eddig 50 fiatal és 51 cég van benne.

A program eddig inkább a blamás kommunikációról volt híres, Czomba Sándor ugyanis korábban kicsit eltúlozta, hogy mennyien érdeklődnek a program iránt, amikor azt mondta, hogy 40 ezren regisztráltak a Gyere haza fiatal! Program Facebook-oldalán, majd kiderült, hogy igazából csak ennyien látták az oldalt. Regisztrálni a Facebookon nem is lehet, legfeljebb lájkolni, amit eddig (pár indexes újságíróval együtt) meg is tettek 580-an. A program oldalán eddig kb. 800-an regisztráltak az NGM szerint. 

Varga Mihály Gábor munkába állásának alkalmából elmondta, hogy nemcsak Magyarországnak van szüksége a fiatalokra, de a fiatalok is haza akarnak jönni,

egy hivatkozott felmérés szerint csak a kivándorlók 10 százaléka tervez hosszú távon kint maradni. 

Gábor eddig két évet Londonban dolgozott, hétfőtől pedig várhatóan már egy kormányzati alkalmazott sem kíséri ki a céges konyhába kávéért.