Venezuelában 720 százalék lesz az infláció

2016.02.16. 08:19
Komoly bajban az ország, talán egy kevésbé kommunista gazdasági vezető csökkenteni tudja a buta intézkedésket és a gazdasági zuhanást.

Leváltotta a venezuelai diktátor, Nicolas Maduro elnök a gazdasági alelnökét. A keményvonalasnak tartott Luis Salas csak egy hónapig lehetett így alelnök, a helyére egy mérsékeltebbnek tartott figura jön, írja az MTI.

Az új ember, Miguel Perez az ipari szövetség vezetője volt, és biztosan lesz elég dolga, hiszen idénre 720 százalékos tényleges inflációt számolt például az országra az IMF.  Venezuelának ugyanis hiába van a világon legnagyobb kőolajtartaléka, a költségvetést erősen megborította a tartós olajáresés, ugyanis másból érdemben nincs bevétele az országnak.

Az ország gazdasága már régóta súlyos mélyrepülésben van, sokan éheznek, és komoly gyógyszerhiány is van az országban, miközben névleges hatósági árakkal és valutakorlátozással próbálkoztak eddig Maduroék. Az országból pár éve is már olyan olyan hírek jöttek, hogy a nagy szegénység miatt hajrablók támadják meg az utcán a hosszú hajú nőket, hogy a hajukat gyorsan levágva eladhassák feketén parókának. 

Venezuela diktátora leginkább az oroszokkal és más diktátorokkal van jóban, nem valószínű, hogy a gyűlölt IMF-től kérnének segítséget, hiszen ők cserébe reformintézkedéseket kérhetnének.