Szondáztatás járt nőnapra Miskolcon

2016.03.09. 12:01

Érdekesen ünnepelték a nőnapot az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. miskolci központjában: a műszak végeztével az épület kijáratánál mindenkit megszondáztattak.

Dolgozók elmondása szerint a kijáratnál 50-60 ember torlódott fel, amíg egy ember egy darab szondával megvizsgált mindenkit, ami majdnem egy óráig tartott. Ha az ezzel járó megaláztatás és hosszas sorban állás nem lenne elég kellemetlen, sok dolgozó emiatt le is késte azt a szolgálati buszt, ami a miskolci buszpályaudvarra viszi minden délután a dolgozókat, hogy onnan hazabuszozhassanak. 

A megszondáztatott dolgozók ráadásul még csak nem is a buszsofőrök voltak, hanem a cég irodai alkalmazottai és karbantartói, akik közül a nők a kollégáiktól kapott virágokkal állták végig a sort, hogy belefújhassanak a szondába, és végre hazamehessenek.

A dolgozók szerint ilyen ellenőrzés még sosem volt a cégnél, és bár a szondáztatással önmagában nincs semmi baj, erre a munkáltatónak megvan a joga, azt, ahogy ez történt, sok dolgozó felháborítónak találta.

Megkerestük az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t, ahonnan eddig nem kaptunk arra választ, hogy miért volt szükség a tömeges szondáztatásra. Ha a vállalat válaszol a kérdéseinkre, megírjuk azt is.