Teljes motorgyári sztrájkot hirdettek meg az Audinál

GettyImages-583516014
2017.01.26. 09:36

Reggel 9-11 között sztrájkoltak csütörtökön az Audi teljes motorgyárában, mivel a szakszervezet nem elégedett a legújabb béremelési javaslattal, írták a honlapjukon. És igazából azzal sem, hogy a vezetőség javaslatát titkosan kell kezelnie a szakszervezetnek a külön kérésük ellenére, így nem tudják megbeszélni a tagokkal.

Mi várható?

A munkások a "Pipacs" előtti területen gyülekeznek, beszédeket tartanak, aztán visszamennek dolgozni. Lesz meleg tea, de a gyár területén érvényes előírások ott is maradnak, cigizni vagy fotózni például valószínűleg nem lesz szabad.

 A szakszervezet szerint az Audi új ajánlatában lényegében csak a dátumot változtatta meg, ezért is kezdtek sztrájkolni. A sztrájk a motorgyárat érinti, a szerszámgyári vagy járműgyári munkásokat ezért nem is hívták. A gyár számára a kár attól függ majd, hogy hányan vesznek részt a rendezvényen.

Update: Végül 1500-an vettek részt a sztrájkban, utána újra felvették a munkát. Lőre Péter, a vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője azt mondta, hogy a sztrájk termeléskieséshez vezetett, ami azonban nem befolyásolja a vállalat vásárlóinak ellátását. A tárgyalások folytatódnak.