Judit
2 °C
7 °C

400 ezres fizetést ígérve toboroz buszsofőröket a BKV

MZS 2448
2017.07.06. 17:30

Felelőtlen magatartásnak tartja a BKV bizonyos szakszervezetek azon tevékenységét, amivel elősegítik a járművezetők külföldre történő elvándorlását, az itt maradó munkavállalókat ezzel nehezebb helyzetbe hozva – derül ki a cég közleményéből.

A BKV szerint a külföldi munkavállalás esetén ugyan a jövedelem magasabb lehet, azonban a megélhetés költségei is nagyobbak, emellett pedig érzelmi teher, hogy a más országban munkát vállalóknak hátra kell hagyniuk családjukat, otthonukat is.

"Ezzel szemben a BKV biztos, bejelentett, hazai munkahelyet kínál. Már a kezdő járművezető is nettó 200 ezer forint körüli összeget vihet haza, ez a fizetés pedig a munkában töltött évek után növekedni fog, beosztástól függően elérheti a nettó 350–400 ezer forintot is. Ezt a bért egészíti ki a cafeteria, illetve családbarát juttatási elemként a két hozzátartozónak járó utazási igazolvány. A vidéki munkavállalók számára munkásszállást biztosítunk" - írják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?