Árpád
-2 °C
4 °C

Augusztustól nyugdíjas-szövetkezeteknél is lehet állást keresni

2017.07.25. 08:56

Augusztustól elérhetővé válnak a nyugdíjas-szövetkezetek nyújtotta álláskínálatok, amikből egy közös internetes felületen válogathatnak a munkakereső nyugdíjasok - írja a Magyar Idők.

Eddig az országos lefedettségű Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezet mellett egy miskolci székhelyű szövetkezet alakult, de várhatóan új szövetkezetek is létrejönnek majd még, például ősztől a kereskedelemben alakulhat meg egy új szövetkezet.

Jelenleg szakértők bevonásával felmérik, hogy a kereskedelemben hányan vannak azok a munkavállalók, akik jelenleg is nyugdíj mellett dolgoznak, és emellett mennyien térnének ténylegesen vissza a munkaerőpiacra a szövetkezeti modell segítségével.

Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) elnöke a lapnak elmondta: a magánszektor szinte minden ágazatában nagy az érdeklődés a tapasztalt, nyugdíjas munkavállalók iránt. Fiák szerint az oktatási, egészségügyi intézményeknek is segítséget jelenthet a munkaerőhiány orvoslásában a szövetkezeti forma, mivel csak a bérköltség terheli az intézményeket, ráadásul mivel a szövetkezettel állnának szerződésben, dologi kiadásként lehetne elkönyvelni az ezzel járó kiadásokat.

Az új modell népszerűsítéséhez az állam is hozzájárul, várhatóan az OFA Nonprofit Kft. segítségével, az idősek a következő hónapokban az ország minden pontján megtalálhatják majd a szövetkezetek képviseleteit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?