Judit
2 °C
7 °C

10 milliárd forintot szór a kisvállalkozásokra a kormány

2017.07.28. 07:58 Módosítva: 2017-07-28 08:02:14

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű pályázati programot indít a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely-teremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium - írja közleményében az NGM. Az összegből a minisztérium szerint 1100-1200 kkv-nál több mint 5 ezer új munkahely jöhet létre és további 10 ezer már meglévő munkahelyet lehet megtartani.

A cégek minden fölvett, nem regisztrált álláskereső után 1,5 millió forintra pályázhatnak, amelyből új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják a pénzt. A pénzért cserébe viszont a munkáltatónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti, a a pályázat benyújtása előtti 12 hónapban meglévő átlagos létszámot fenntartja, és a létszámbővítésre legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget vállal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?