Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

150 embert azonnal felvenne a posta

2017.08.03. 10:44

Hatalmas munkaerőhiány van a Magyar Postánál, 150 embert szinte azonnal fel tudna venni az állami cég. Győrtől Szegedig országszerte vannak üres állások a cégnél kézbesítőtől a jogtanácsosi pozícióig – írja az Mno.hu. A cikk szerint:

  • a kelet-magyarországi régióban Debrecenbe keresnek postást, gépjárművezetőt pedig Miskolcra és Szolnokra,
  • az ezerlelkes Tiszasasra és Varbóra is keresnek kézbesítőt napi 4 órára, ehhez a munkakörhöz nyolc általános az elvárt iskolai végzettség,
  • viszont a postavezetői pozíció betöltéséhez már érettségi kell, erre a munkakörre keresnek munkaerőt például a  800 lakosú Túristvándiban és a 600 fős Nagykökényesen.

A cikk szerint a bérezés megegyezéstől függ, de az általános iskolai végzettséghez kötött állásoknál hozzávetőlegesen bruttó 210 ezer forinttól indul a havi fizetés. Emellett az sem elhanyagolható tényező, hogy a kistelepüléseken nagyon kevés munka van a postákon, egy korábbi felmérés szerint napi átlag 5 órában nincs munka a postákon.

A lap cikkéből az is kiderül, hogy a Magyar Posta szakszervezetekkel kötött áprilisi megegyezése ellenére nincs tele érdeklődőkkel a cég budapesti karrierirodája, pedig logisztikai területen például azonnali kezdéssel lehet elhelyezkedni a cégnél mostanában.