Kevesebbet fizet a PwC az etnikai kisebbségieknek

2017.09.18. 07:49

A nagyobb iparági szereplőnek számító Pricewaterhouse Coopers (PwC) az Egyesült Királyságban átlagosan majdnem 13 százalékkal fizet kevesebbet az etnikai kisebbségi dolgozóinak, mint a többségi, fehér alkalmazottainak, írja a BBC

A cég az éves jelentésével együtt hozta önként nyilvánosságra ezt az adatot. Az érdemi különbséget azzal indokolják, hogy arányosan jóval több adminisztratív és junior pozícióban vannak kisebbségiek, mint vezetőbb posztokon. A PwC szerint ez az adat majd más cégeknek is segíthet, hogy az ilyen jellegű etnikai problémáikat megoldják.

A cég vezetője, Kevin Ellis szerint minél átláthatóbb a vállalat a társadalmi mobilitási és a sokféleséget leíró adataival, annál inkább számonkérhető rajta az igazi változás. A PwC egyébként nyilvánosságra hozza a férfi és a női alkalmazottaik közti fizetési különbségeket is, ez 13,7 százalékra süllyedt az előző évi jelentésükben bemutatott 15,2 százalékról. A különbség természetesen a férfiak javára értendő.

A PwC Magyarországon onnan lehet ismerős, hogy összesen legalább félmilliárdos nagyságrendű közpénzért cserébe ők segítettek a kormánynak papíron nevetségesen kevésre kihozni a tervezett olimpia várható költségeit. Itt olvashat arról, hogy ezt nagyjából hogyan gondolták.