Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Volt olyan Lidl-dolgozó, aki csak 4,55 százalékos béremelést kapott

2018.03.01. 05:11

Nemrég írtuk meg, hogy a Lidlnél 20 százalékos átlagos béremelést jelentettek be. A cikk megjelenése után egy dolgozó jelezte, hogy munkakörtől és a munkavégzés helyétől függően eléggé eltérhet az alapbér emelésének mértéke.

Elkértük a Lidltől a részletes adatokat, ami alapján kiderül,

hogy a béremelések mértéke 4,55 százaléktól 32,51 százalékig terjedt,

az összes bérkategóriát figyelembe véve jön ki a 20 százalékos átlag. Viszont az egyes bérkategóriákon belül csak akkor jön ki a 20 százalék, ha az utolsó bérkategóriák emelkedését nem számítjuk. Dulin Judit, a Lidl HR vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a munkakörökre vonatkozóan azért így számoltak átlagokat, mert a Lidl nemzetközi kötelezettségei alapján ezekben a bérkategóriákban nem lett volna kötelező bért fejleszteniük.

A Lidl egy ábrát is küldött, amin látszik, hogy a legtöbb kategóriában 15-20 százalék körül volt az emelés, azonban a nagyvárosi komissiózók és targoncások egyik bérkategóriában például csak 4,55 és 4,86 százalékos emelést kaptak, míg a vidéki települések bolti dolgozói egy kategóriában 24,29; a nagyvárosi komissiózók egyik kategóriájában pedig csaknem 36 százalékos volt az emelés mértéke.

A béremelést követően a bolti dolgozók alapbére 210-251 ezer, a targoncásoké 212-295 ezer, a komissiózóké pedig 206-295 ezer forintra emelkedik. Az áruházi dolgozók alapbére átlagosan bruttó 365 ezer forintra nő, ebben viszont benne van az áruházvezetők bére is, akik 658-720 ezer forintos bruttó bért kaphatnak majd 8 órás munkaidőben (ez a kategória az ábrán nincs rajta).

Legutóbb  itt írtunk arról, hogy a mostani tomboló munkaerőhiányt úgy érdemes értelmezni, hogy a jelenlegi a béreken tapasztalhatják csak azt a vállalatok, hogy a megbízható munkaerő nem igazán akar náluk dolgozni. A munkaerő elvándorlása egyébként a vendéglátóipar mellett például a kiskereskedelmet is érinti, bár érdekes módon kevésbé, mint azt a béremelések alapján gondolnánk.