Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

1 milliárdot ad sofőrképzésre a kormány

2018.05.11. 11:33

Újabb 1200 hivatásos tehergépkocsi- és autóbuszvezető képzése kezdődhet meg 1 milliárd forintos költségvetési támogatásból a Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára elnevezésű program keretében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel. 

A közlemény szerint az oktatásokon azok vehetnek részt, akik elmentek a csoportos tájékoztatókra korábban és akik elhelyezkedést igazoló munkáltatói szándéknyilatkozattal rendelkeznek. 

A minisztérium szerint azért van szükség a  teherautó- és buszvezetői képzésre, mert nincs elég "áru- vagy személyszállítással foglalkozó belföldi vállalkozások gépjárművezető". Hozzátették, hogy a program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, mivel biztosítja a cégek növekedéséhez szükséges munkaerőt. 

Közölték, hogy a program képzéseit április végéig 3600-an fejezték be, a végzettek majdnem 94 százaléka magyarországi székhelyű vállalkozásoknál helyezkedett el. A programot az OFA Nonprofit Kft. valósítja meg.

Az NGM kiemelten szeretné támogatni a szállítmányozást és a raktározást támogatását, mert ez az ágazat 2017-ben a GDP 5,5 százalékát adta és több mint 290 ezer embernek ad munkát Magyarországon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?