Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vasas: Túldolgoztatják a magyar munkásokat

2018.10.03. 11:35

Hamis munkaidő-nyilvántartással, az elektronikus be- és kiléptető rendszer megbuherálásával és hasonló trükkökkel próbálják leplezni a magyar ipari cégek azt, hogy jóval többet dolgoztatják a munkásaikat, mint amennyit a törvény megenged - ezt mondta a Népszavának László Zoltán a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke. 

A munka törvénykönyve szerint évente legfeljebb 250 óra munkaidő utáni munkavégzést rendelhetnek el a munkáltatók, a munkavállalókkal kollektív szerződést kötő cégeknél pedig ez megállapodás szerint 300 óra lehet. Ezt viszont a munkaerőhiány miatt küszködő cégek rendre túllépik. László Zoltán azt mondta, tud olyan dolgozóról, aki egy autóipari beszállító cégnél már szeptemberre 650 órát túlórázott, rendszeresen dolgozik 4-6 napon át napi 12 órában. A rekord pedig évi 800 óra munkaidőn kívüli munka. 

A cégeknek viszont a túldolgoztatásért büntetést kell fizetniük, amit sok munkahely igyekszik elkerülni, például azzal, hogy az elektronikus kapunk kilépteti a dolgozókat, hogy a hátsó ajtón visszamenjenek dolgozni, vagy utólag manipulálják a munkaidő-nyilvántartást. De a Vasas alelnöke olyan vállalatról is tud, amely egyszerűen bekalkulálja a több százezer forintos büntetést a többi költség közé, mert még így is megéri túlóráztatni a dolgozókat. 

Azt, hogy a cégek nem tartják be a munkaidővel kapcsolatos előírásokat, azt a Pénzügyminisztérium felmérése is megállapította, amely szerint az első félévben az ellenőrzött több mint 9700 cégnél közel 10 400 munkavállalót érintettek a munkaidővel, pihenőidővel és rendkívüli munkavégzéssel kapcsolatos jogsértések