Jenő
-2 °C
6 °C

Elkezdődtek az állami leépítések

2018.10.31. 16:04

A héten megjelent egy kormányhatározat, amely szerint 6810 tisztviselői álláshely szűnik meg Magyarországon, vagyis óriási leépítés indul majd el a közszférában. Olvasóinktól pedig már azt is tudjuk, hogy a leépítések szerdán már el is kezdődtek. 

A tervek szerint a minisztériumoktól 2600, a tárcák intézményeitől további 4210 tisztviselőt küldenek el, és betöltetlen álláshelyeket is megszűntetnek. Egy olvasónk tapasztalata szerint nagyrészt a nyugdíjazáshoz közel álló köztisztviselőket küldik el.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium lesz a legnagyobb vesztes: innen 517, a belügytől 401 tisztviselőt küldenek el. A tárcákhoz köthető intézmények esetében az Emmit érte a legnagyobb érvágás: 2250 főt érint a leépítés, a Pénzügyminisztérium intézményeinél pedig 954-et.

Az elbocsátások költségeihez az érintett tárcák vezetői kérhetnek pénzt a pénzügyminisztertől, ám ennek indokoltságát a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzi. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?