Jolán
2 °C
4 °C

Mészáros Lőrinc már az ország egyik legnagyobb munkaadója

2018.11.02. 09:20

Sok aspektusában mutattuk már be azt, ahogy Mészáros Lőrinc vagyona és gazdasági befolyása meseszerűen növekedett: kiszámoltuk többször is, hogy nagyjából mennyit érhetnek a cégbirodalmát alkotó vállalkozások, hogy a cégei milyen ütemben növekedtek az olyan sikercégekhez képest, mint mondjuk a Facebook vagy az Apple, hogy volt-e már nála gyorsabban gazdagodó ember a magyar történelemben, és hogy ha ilyen ütemben gazdagodik, mikorra lesz ő a világ leggazdagabb embere.

Azzal viszont eddig még nem foglalkoztunk, hogy pontosan hány olyan ember is van az országban, aki minden reggel Mészáros Lőrincnek indul el dolgozni. Szerencsére ezt most megtette a Népszava, amely kis számolgatás után arra jutott, hogy 

legalább 11 ezer ember dolgozik a volt felcsuti polgármester közvetlen tulajdonában vagy érdekkörében lévő cégnél. 

A valós szám ennél biztos, hogy nagyobb, mert vannak olyan, Mészáros tulajdonban lévő vállalatok, például az MKB Bank, amely egy ideje nem közölt pontos adatokat a munkavállalók számáról. 

A leginkább uniós pénzből épített birodalom legtöbb dolgozóval bíró cége a Mátrai Erőmű, ami 2172 embernek ad munkát, ezt követi a Hunguest Hotel lánc, ahol 1900-an dolgoznak, Mészáros médiacégei pedig 1600 embert alkalmaznak. A lap szerint ha Mészáros egy nagy holdingba integrálná minden érdekeltségét, akkor

Magyarország hatodik legnagyobb foglalkoztatója lenne. 

Ha pedig csak a magáncgeket vesszük figyelembe, akkor a Mészáros-megaholding a negyedik legnagyobb munkaadó lenne az országba, közvetlenül az Audi után. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?