Sztrájkoltak a Metro kelet-pesti áruházában

B RKL20170712008
2019.04.12. 08:38

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a Metro Kereskedelmi Kft. kelet-pesti áruházában a Kereskedelmi Alkalmazottak  Szakszervezetének Sztrájkbizottsága – írja közleményében a szakszervezet. A munkabeszüntetés április 12-én pénteken reggel 8-tól 10-ig tartott, abban az áruház dolgozóinak 90 százaléka vett részt.

A dolgozók azért szüntették be a munkát, mert a sztrájkbizottság nem fogadta el a Metro április 9-én tett ajánlatát a bérezési rendszer átalakítására. A munkavállalókat különösen az háborította fel az ajánlatban,  hogy a vállalat a 13. és 14 havi jövedelem összegéből szeretne béremelést végrehajtani, cafeteria-rendszert fenntartani és teljesítmény alapú bérezést bevezetni.

Szeretnék üzenni a cégvezetésnek. Nagyon-nagyon csúnya dolog 2019-ben a dolgozót, akitől az ő bevételük is függ, ennyire hülyének nézni

– így kommentálta a cég ajánlatát a szakszervezet szerint az egyik dolgozó. „Ez olyan, mintha valaki kivenne pénzt a pénztárcámból, hogy utána abból kifizesse az ebédemet, de érezzem úgy, hogy meg vagyok hívva ebédre. Ráadásul desszertet csak akkor kapok a saját pénzemből, ha rászolgálok. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott egy másik.