Furcsa levéllel csábítják el a szakszervezettől a Coop dolgozóit

2020.01.14. 12:14

Egy igazán különös levelet kaptak nemrég a Coop üzletek dolgozói, amelyben egy bizonyos Hazai Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezete (HKDSZ) azt írja, a dolgozók lépjenek be ebbe a szervezetbe, mert az őket képviselő szakszervezet átalakult. A Népszava által közölt levél alján aláírás, név nem szerepel, csak annyi áll ott, hogy a levelet a "a HKDSZ elnöke" küldi. 

Mindez több szempontból is furcsa, egyrészt azért, mert a dolgozókat képviselő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezeténél semmilyen átalakulás, változás nem volt, így ilyen nem indokolhatja, hogy új szakszervezetbe kelljen lépnie a dolgozóknak. Másrészt a HKDSZ címe ugyanaz, mint a Coop Hungary Zrt. székhelyének, az email címe pedig csak annyi, hogy szakszervezet@coop.hu. Éppen ezért a dolgozók azt sejtik, hogy 

a Coop gründolt egy saját szakszervezetet, amivel nyilván egyszerűbb lenne egyeztetni, mint a KASZ-al

és ebbe akarja átcsábítani a dolgozókat.  A KASZ is megerősítette, hogy kaptak ilyen levelet a Coop dolgozói, ezért pedig jogi lépéseket is kezdeményez a szakszervezet. A Népszava kereste a Coop-ot az ügyben, de a cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.